Prvi petki.

 
 

Prvi petki

 

Po Mariji k Jezusu

Devica Marija, kraljica in mati naših družin

V Mati v službi življenju po vzoru Device Marije

Obisk fatimske Kraljice miru v Sloveniji

Prikazovanja angela miru v Fatimi

Prikazovanja Device Marije v Fatimi

Prvi petki

Prve sobote

Nebesa so tudi za naju

Molite vsak dan rožni venec

Darujte žrtve v zadoščenje za grešnike

Češčenje Marijinega brezmadežnega Srca

Posvetitev družin Jezusovemu in Marijinemu Srcu

Posvetitev posameznikov, družin in župnij

Fatimska Marija uslišuje prošnje

Iz zdravih korenin zdravo drevo

Izpoved sestre karmeličanke

Kako sem postala hči Srca Jezusovega

Izročitev Marijini in Jezusovi ljubezni

Življenje iz vere, upanja in ljubezni

Pomen izročitve Marijinemu in Jezusovemu Srcu

Najino življenje po posvetitvi

Izkušnja_Božje ljubezni

Končno sva sklenila krščanski zakon

Vzdržno življenje pred sklenitvijo zakona

Družina pri molitvi in mašni daritvi

Urejeni medsebojni odnosi v družini

Otrok -  križ, ki prinaša blagoslov

Neurejene in razbite družine

Zvestoba do groba

Jezus drži svojo obljubo

Litanije Srca Jezusovega

Izročitev Jezusovemu Srcu

Prvi petki

 

Tedenske Vrtnice

Posvetitev in izročitev Jezusovem in Marijinem Srcu - Naslovnica

Vrtnice 2006 Vrtnice 2007 Vrtnice 2008 Vrtnice 2009

 

 

 

 

PET PRIDIG ZA 5 PRVIH SOBOT

 

 

 

Prvi petki

Mlajši duhovnik je zapisal: »Ob misli na Najsvetejši Srci Jezusa in Marije se mi v duši zbudi velika hvaležnost za ta neprecenljivi Božji dar.

Tako v duhu stopam v globine Božje ljubezni, ki jo predstavlja Presveto Srce. Čutim, da bi manjkalo nekaj bistvenega, če v Cerkvi ne bi bilo pobožnosti do Jezusovega in Marijinega Srca.

  • Ob tem razmišljanju mi spomin potuje nazaj v mojo domačo župnijo in domačo hišo, kjer sem se prvič srečal s češčenjem Jezusovega Srca. V času mojih osnovnošolskih in srednješolskih let je bilo v naši župniji še zelo živo obhajanje prvih petkov.

Spominjam se, da je bila na prvi petek vedno peta in orglana maša; to je obhajanje še povzdignilo. Prav tako je bil seveda na ta dan obvezen blagoslov z Najsvetejšim, litanije in posvetilna molitev. Mnogi smo opravili sveto spoved. Prvi petek je bil res lep ljudski praznik, ki so se ga ljudje radi udeleževali. Prvi petki.

Tudi doma smo imeli in še imamo dve lepi manjši stari podobi Srca Jezusovega in Marijinega iz stare hiše, ki sta nam še posebej dragoceni in ljubi. Tako je že takrat postala ta pobožnost del mojega življenja.

V času srednje šole sem sklenil, da ne bom obhajal le devet prvih petkov, temveč vsak prvi petek do konca življenja. Tega sem se tudi vedno z veseljem držal in se na vsak prvi petek posvetil Srcu Jezusovemu.

  • Seveda sem vedno v povezavi s prvim petkom obhajal tudi prve sobote v čast Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Posebno spodbudo za to mi je dalo branje knjige o fatimskih dogodkih, kar me je še bolj spodbudilo k češčenju Presvetih Src.Prvi petki.

Trdno sem prepričan, da je ta pobožnost in moja vsakomesečna posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu bistveno pripomogla k moji odločitvi za duhovniški poklic, saj sem iz teh pobožnosti prejel velike milosti in vem, da je Bog sprejel mojo posvetitev.

  • Že v času srednješolskih let sem sklenil, da bom vedno imel v svoji sobi oltarček Srca Jezusovega. Kjerkoli sem pozneje bival, sem se tega tudi vedno držal in je tako še danes. V času bogoslovskih let pa sem se, v želji, da bi se še bolj izročil Jezusovemu Srcu in mu zadoščeval, vključil v Zvezo duš-žrtev Jezusovega Srca. Ta apostolat mi je še posebej pri srcu in se mu po svojih močeh vedno rad posvečam.Prvi petki.

Češčenje Jezusovega in Marijinega Srca mi je bilo in mi je še vedno v veliko veselje. Svojega duhovnega življenja si ne znam predstavljati brez njega. Ob tem pa čutim bolečino, ko vidim, da je toliko vernih ljudi brezbrižnih do tega češčenja; še večja bolečina pa mi je to, da so med temi tudi mnogi, ki so v duhovnih poklicih.

  • Podobno bolečino je izrazil Jezus sv. Marjeti Alakok in Marija trem fatimskim pastirčkom.
  • Današnji svet potrebuje, zelo močno potrebuje, varstvo in pomoč Presvetih Src. Jezusovo in Marijino Srce naj bo nam vsem vedno najdragocenejši biser in zaklad, ki nam ga je podarilo nebo.«Prvi petki.
  • Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  • Brezmadežno Srce Marijino, bodi naše rešenje!

 

 

Če želite biti obveščeni o dejavnostih Odbora za posvetitev JMS, vpišite spodaj svoje kontaktne podatke. Polja, ki so označena z modrim, je potrebno obvezno izpolniti

Ime:
Priimek:
E-pošta:
Tel. št.:
Podjetje ali organizacija:
Naslov (URL) spletne strani:

 
 

  Copyright(c) 2006 Sticna.com Vse pravice pridržane
Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, Si - 1295 Ivančna Gorica, Slovenija, EU