Fatimska Marija.

 
 

Fatimska Marija uslišuje prošnje

 

Po Mariji k Jezusu

Devica Marija, kraljica in mati naših družin

V Mati v službi življenju po vzoru Device Marije

Obisk fatimske Kraljice miru v Sloveniji

Prikazovanja angela miru v Fatimi

Prikazovanja Device Marije v Fatimi

Prvi petki

Prve sobote

Nebesa so tudi za naju

Molite vsak dan rožni venec

Darujte žrtve v zadoščenje za grešnike

Češčenje Marijinega brezmadežnega Srca

Posvetitev družin Jezusovemu in Marijinemu Srcu

Posvetitev posameznikov, družin in župnij

Fatimska Marija uslišuje prošnje

Iz zdravih korenin zdravo drevo

Izpoved sestre karmeličanke

Kako sem postala hči Srca Jezusovega

Izročitev Marijini in Jezusovi ljubezni

Življenje iz vere, upanja in ljubezni

Pomen izročitve Marijinemu in Jezusovemu Srcu

Najino življenje po posvetitvi

Izkušnja_Božje ljubezni

Končno sva sklenila krščanski zakon

Vzdržno življenje pred sklenitvijo zakona

Družina pri molitvi in mašni daritvi

Urejeni medsebojni odnosi v družini

Otrok -  križ, ki prinaša blagoslov

Neurejene in razbite družine

Zvestoba do groba

Jezus drži svojo obljubo

Litanije Srca Jezusovega

Izročitev Jezusovemu Srcu

Fatimska Marija uslišuje prošnje

 

Tedenske Vrtnice

Posvetitev in izročitev Jezusovem in Marijinem Srcu - Naslovnica

Vrtnice 2006 Vrtnice 2007 Vrtnice 2008 Vrtnice 2009

 

 

 

 

PET PRIDIG ZA 5 PRVIH SOBOT

 

 

 


PET PRIDIG ZA 5 PRVIH SOBOT

Fatimska Marija uslišuje prošnje

 

Najprej prisluhnimo zakonskemu paru: »Kljub silni želji po veliki družini sva po izgubi sina čakala pet let na hčerko. Nato sva spet čakala, da bi nama bilo podarjeno še kakšno življenje.

Vendar je bil Božji načrt drugačen od najinega. Toda v hčerkinem srčku je nenehno tlela želja po sestrici ali bratcu. V ta namen smo veliko molili. Leta 1997 smo v župniji gostili milostni kip Fatimske Marije.

Otroci so ji na pobudo župnika pisali prošnje, za katere je nato molila vsa cerkev. Hčerka je napisala: da bi dobila sestrico ali bratca, da bi ozdravel stari oče in da bi prišli vsi v nebesa.

Zvečer po obredu me je objela in zaklicala: 'Veš, mamica, zagotovo bomo dobili dojenčka, kipa Fatimske Marije sem se dvakrat dotaknila.' Ta globoka in iskrena vera otroka je naju z možem pretresla in ganila.

  • Še bolj pa, ko sem čez dva meseca spoznala, da sem res noseča. Ko sva veselo novico na božični večer zaupala hčerki, se je ponosno obrnila k Marijini podobi na steni in izrekla: 'Hvala, Marija!' Lani, ob deseti obletnici obiska milostnega kipa smo šli cela družina na zahvalno romanje v Fatimo.«

To je le eno od pričevanj, kako Devica Marija uslišuje naše prošnje. Marsikatera zakonca si želita otrok, pa jih ne moreta imeti.

Fatimska Marija uslišuje prošnje

Gornja ganljiva izpoved lahko marsikateri zakonski par, ki ne more imeti otrok, nagne k zaupni prošnji do naše nebeške Matere. K naši duhovni Materi Mariji se lahko zatekamo v duhovnih in materialnih zadevah.

  • Marija je v Fatimi že od začetka usliševala prošnje. Ko potuje kot romarica po širnem svetu, deli tudi tam podobne milosti kakor v Fatimi. Imeti moramo veliko zaupanje v njeno mogočno priprošnjo.

Fatimska Marija uslišuje prošnje

Fatimski pastirčki so veliko molili za druge. Lucija pripoveduje, kako je revna ženica na kolenih pred Jacinto jokaje prosila, naj ji od Marije izprosi ozdravljenje hude bolezni. Jacinta je pokleknila poleg ženice in z njo zmolila tri zdravamarije.

  • Potem ji je zagotovila, da jo bo Marija ozdravila. Vsak dan je molila zanjo, dokler se ženica ni prišla zahvalit Mariji za ozdravljenje.

Mati Marijana je prosila bolnega Frančiška, naj ji izprosi milost, da se bo njen sin spravil z očetom.

  • Frančišek ji je odvrnil: “Bodite brez skrbi. Kmalu pojdem v nebesa in ko bom prišel gor, bom prosil našo Gospo za to milost.” Na dan Frančiškove smrti sta se oče in sin spravila med seboj.

Fatimska Marija uslišuje prošnje

Fatimski otroci so prejeli veliko milosti zlasti po molitvi rožnega venca. Neka mati in sin sta prosila Frančiška, naj bi pri Devici Mariji izprosil zdravje za očeta in milost za sina, da mu ne bi bilo treba iti v vojsko.

  • Frančišek ju je povabil, da so skupaj kleče molili rožni venec. Pridružili so se jim še drugi ljudje. Po poti do Irijske globeli so skupaj molili drugi del rožnega venca, v Irijski globeli pa še tretjega. Kmalu so se vrnili v Irijsko globel mati in sin skupaj z zdravim očetom.

Lucija pripoveduje v prvem 'Spominu', kako je k Jacinti prišel nek mož, ki je jokal kakor otrok. Dobil je poziv, da mora na vojsko, doma pa je imel bolno ženo v postelji in tri majhne otroke. Prosil je za ozdravljenje žene ali za preklic poziva.

Fatimska Marija uslišuje prošnje

Jacinta ga je povabila, naj z njo moli rožni venec. Potem mu je rekla: “Ne jokajte! Marija je tako dobra! Zanesljivo vas bo uslišala.”

  • Ni pozabila na moža. Na koncu rožnega venca je zanj vselej zmolila Zdravamarijo. Čez nekaj mesecev je prišel s svojo ženo in z otroki, da se zahvali Mariji za obe prejeti milosti. Zaradi vročine, ki jo je imel pred odhodom, je bil oproščen vojaške službe, njegovo ženo pa je Marija čudežno ozdravila.
  • Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  • Brezmadežno Srce Marijino, bodi naše rešenje!

 

 

Če želite biti obveščeni o dejavnostih Odbora za posvetitev JMS, vpišite spodaj svoje kontaktne podatke. Polja, ki so označena z modrim, je potrebno obvezno izpolniti

Ime:
Priimek:
E-pošta:
Tel. št.:
Podjetje ali organizacija:
Naslov (URL) spletne strani:

  

 
 

  Copyright(c) 2006 Sticna.com Vse pravice pridržane
Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, Si - 1295 Ivančna Gorica, Slovenija, EU