Jezus
 

Jezus

Po Mariji k Jezusu

Devica Marija, kraljica in mati naših družin

V Mati v službi življenju po vzoru Device Marije

Obisk fatimske Kraljice miru v Sloveniji

Prikazovanja angela miru v Fatimi

Prikazovanja Device Marije v Fatimi

Prvi petki

Prve sobote

Nebesa so tudi za naju

Molite vsak dan rožni venec

Darujte žrtve v zadoščenje za grešnike

Češčenje Marijinega brezmadežnega Srca

Posvetitev družin Jezusovemu in Marijinemu Srcu

Posvetitev posameznikov, družin in župnij

Fatimska Marija uslišuje prošnje

Iz zdravih korenin zdravo drevo

Izpoved sestre karmeličanke

Kako sem postala hči Srca Jezusovega

Izročitev Marijini in Jezusovi ljubezni

Življenje iz vere, upanja in ljubezni

Pomen izročitve Marijinemu in Jezusovemu Srcu

Najino življenje po posvetitvi

Izkušnja_Božje ljubezni

Končno sva sklenila krščanski zakon

Vzdržno življenje pred sklenitvijo zakona

Družina pri molitvi in mašni daritvi

Urejeni medsebojni odnosi v družini

Otrok -  križ, ki prinaša blagoslov

Neurejene in razbite družine

Zvestoba do groba

Jezus drži svojo obljubo

Litanije Srca Jezusovega

Izročitev Jezusovemu Srcu

Jezus

 

Tedenske Vrtnice

Posvetitev in izročitev Jezusovem in Marijinem Srcu - Naslovnica

Vrtnice 2006 Vrtnice 2007 Vrtnice 2008 Vrtnice 2009

 

 

 

 

PET PRIDIG ZA 5 PRVIH SOBOT

 

 

 

Jezus drži svojo obljubo

 

Končna postaja vsakega člana družine na tem svetu je smrt. Zato je smrtna ura v našem življenju najpomembnejša. Od nje je odvisna naša večnost. Neki izobraženec je zapisal:

»Na kavici sva se večkrat srečala s priletnim sosedom, ki je bil vedno dobro razpoložen in prijazen do vseh ljudi. Bil je vdovec, otroci pa so že pred leti ustvarili svoje družine in ga le občasno obiskovali. Nekajkrat na leto je šel k maši.

To navado je ohranil iz časov, ko je z ženo, ki je bila zelo pobožna, redno obiskoval nedeljsko bogoslužje in večkrat tudi kam poromal.

Sčasoma se je zelo postaral. Hudo je zbolel. Obiskal sem ga v bolnišnici. Poslovil sem se in že odhajal po stopnicah, ko me je prešinilo spoznanje, da je tako slaboten in že odhaja. Vrnil sem se in mu predlagal, da bi bilo dobro, če bi prejel bolniško maziljenje, ki je že marsikateremu bolniku olajšalo trpljenje.

Jezus drži svojo obljubo

Kaj več si mu nisem upal predlagati. Prijetno sem bil presenečen, ko je moj predlog podprl mladi sobolnik. Tudi sosed, ki mu je bil predlog namenjen, in je še komaj mogel kaj spregovoriti, je pritrdil. Z veseljem sem takoj poklical bolniškega duhovnika in ga poprosil za obisk bolnika – soseda.

Iz bolnišnice so popolnoma oslabelega in izčrpanega soseda prepeljali v oskrbo k sinu. Še zadnjič sem ga obiskal. Hudo je trpel in tudi govoriti ni mogel več. Nasmeh in hvaležni izraz na njegovem licu pa mi je dal vedeti, da me je prepoznal.

Njegova sorodnica mi je pokazala podobico, ki jo je prejel ob duhovnikovem obisku v bolnišnici. Ni se zadovoljil le z bolniškim maziljenjem, ampak je opravil tudi sveto spoved in seveda prejel tudi sveto popotnico. Nekaj dni je še trpel in se nato mirno ločil od tega sveta.

Jezus drži svojo obljubo

Velikokrat sem še razmišljal o omenjenih dogodkih. Misli so mi uhajale v daljne čase sosedovega življenja, o katerem mi je zaupno pripovedoval, o svojem pobožnem življenju v otroštvu in trpljenju med drugo svetovno vojno v ujetništvu in kasneje v internaciji.

Večkrat se mu je zgodilo, da mu je življenje viselo na nitki in zadnjič pred desetletjem, ko je v zadnjem trenutku prišel v bolnico in bil takoj operiran na srcu.

  • Zaslutil sem, da je sosed v otroških letih opravil pobožnost prvih petkov in sobot. Bog ga je v življenju varoval, da je mogel na koncu življenjske poti po obljubah Jezusovega Srca prejeti svete zakramente za umirajoče.

Še nekaj mi je bilo dano doumeti. Že dolga leta vsak dan molim molitev, ki je povezana z Jezusovo obljubo, da bo dal milost tistim, ki se trudijo za zveličanje duš, da bodo ganili tudi najtrša srca. Vedno sem mislil, da je ta milost namenjena le duhovnikom, a sem spoznal, da se nanaša tudi na laike, ki častijo Božje Srce.«

Jezus drži svojo obljubo

Na srečno smrt se nanašajo naslednje Jezusove obljube sv. Marjeti Mariji Alakok: »Varno zavetje jim bom v življenju, posebno ob smrtni uri. Tisti, ki mi bodo vdani in meni posvečeni, se ne bodo pogubili.

  • Tistim, ki delajo za rešitev duš, bom dal, da bodo spreobrnili tudi najbolj trdovratne grešnike, če bodo prisrčno častili moje Srce in to češčenje širili med ljudmi.
  • Imena tistih, ki bodo širili to češčenje, bodo neizbrisno zapisana v mojem Srcu.
  • Tistim, ki bodo zaporedoma devet prvih petkov prejeli sveto obhajilo, obljubljam milost končnega spreobrnjenja. Ne bodo umrli v moji nemilosti in brez svojih zakramentov. Moje Božje Srce jim bo v zadnjem trenutku varno pribežališče.«
  • Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  • Brezmadežno Srce Marijino, bodi naše rešenje!

 

 

Če želite biti obveščeni o dejavnostih Odbora za posvetitev JMS, vpišite spodaj svoje kontaktne podatke. Polja, ki so označena z modrim, je potrebno obvezno izpolniti.

Ime:
Priimek:
E-pošta:
Tel. št.:
Podjetje ali organizacija:
Naslov (URL) spletne strani:

  Jezus drži svojo obljubo

 

 
 

   Copyright(c) 2006 Sticna.com Vse pravice pridržane
Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, Si - 1295 Ivančna Gorica, Slovenija, EU